dissabte, 31 de juliol del 2010

31.07.2010 - E.D.

Avui ja és el 4rt dia a Cali. Un bon moment per fer una breu reflexió sobre el motiu de la nostra estada aquí. Per fer-ho fem referència a l’article escrit  per Alejandra Boni (Grup d’Estudis en Desenvolupament, Cooperació i Ètica de la Universitat Politècnica de València) en la revista número 166 de Monitor Educador. En aquest escrit explica el concepte i evolució de la ED: Educació per al desenvolupament. L’objectiu bàsic d’aquesta educació  és formar persones autònomes, amb esperit crític que promoguin  la valoració  ètica i ideològica  del món i una formulació del món i una formulació de com seria desitjable. A grans trets podríem dir qué és:
·  Una educació problematitzadora:  Mostra els interessos, contradiccions i conflictes dels discursos econòmics, socials, científics, polítics, culturals i ètics relacionats amb el desnvolupament.
        Una educació en valors: Que pren els valors morals presents en la Declaració Universal dels Drets Humans com a eix vertebrador de les accions realitzables.
·   Una educació transformadora:  Busca el compromís i la acció per afavorir el desenvolupament humà sostenible des de la dimensió  individual, local i internacional.
·     Una educació integral:  Forma en coneixements, habilitats, valors, actituds. Amb pràctiques pedagògiques participatives i experiencials que promoguin l’adquisició socioconstructiva d’un coneixement significatiu, que fomenti habilitats cooperatives i que promogui pràctiques veritablement democràtiques.
·       Una educació global: Des d’una perspectiva interdisciplinària relacioni la part local amb la amb la global, fent palesa la connexió entre passat, present i futur.
Segurament tot el que fa referència a la E.D. és la base per a qualsevol projecte cooperatiu. Ara, anem a donar un tomb per la Granja Escola, voleu veure com és? Mireu mireu...

 _____________________________ 

Hoy ya es el 4 º día en Cali. Un buen momento para hacer una breve reflexión sobre el motivo de nuestra estancia aquí. Para ello hacemos referencia al artículo escrito por Alejandra Boni (Grupo de Estudios en Desarrollo, Cooperación y Ética de la Universidad Politécnica de Valencia) en la revista número 166 de Monitor Educador. En este escrito explica el concepto y evolución de la ED: Educación para el desarrollo. El objetivo básico de esta educación es formar personas Autónomas, con espíritu crítico que promuevan la valoración ética e ideológica del mundo y una formulación del mundo y una formulación de como sería deseable. A grandes rasgos podríamos decir qué es: • Una educación problematizadora: Muestra los intereses, contradicciones y conflictos de los discursos económicos, sociales, científicos, políticos, culturales y éticos relacionados con el dearrollo. • Una educación en valores: Que toma los valores morales presentes en la Declaración Universal de los Derechos Humanos como eje vertebrador de las acciones realizables. • Una educación transformadora: Busca el compromiso y la acción para favorecer el desarrollo humano sostenible desde la dimensión individual, local e internacional. • Una educación integral: Forma en conocimientos, habilidades, valores, actitudes. Con prácticas pedagógicas participativas y experienciales que promuevan la adquisición socioconstructiva de un conocimiento significativo, que fomente habilidades cooperativas y que promueva prácticas verdaderamente democráticas. • Una educación global: Desde una perspectiva interdisciplinar relacione la parte local con la con la global, poniendo de manifiesto la conexión entre pasado, presente y futuro. Seguramente todo lo que hace referencia a la E.D. es la base para cualquier proyecto cooperativo. Ahora, vamos a dar una vuelta por la Granja Escuela, quiere ver cómo es? Vea vea

_____________________________
 Today is already the 4th day in Cali. A good time to make a brief reflection on the occasion of our stay here. To do this we refer to the article written by Alejandra Boni (Group of Studies in Development, Cooperation and Ethics at the Polytechnic University of Valencia) in the Monitor magazine number 166, Educator. In this text explains the concept and evolution of ED: Education for Development. The basic aim of this education is to form autonomous persons, critically to promote ideological and ethical evaluation and formulation of the world and the world as a desirable formulation. Broadly speaking we could say is: • An education problematitzadora: Display interests, conflicts and contradictions of speeches economic, social, scientific, political, cultural and ethical issues related desnvolupament. • An education in values: that takes the moral values contained in the Universal Declaration of Human Rights as the backbone of the actions are achievable. • A transformative education: Personal commitment and action to promote sustainable human development dimension of the individual, local and international. • A comprehensive education: how knowledge, skills, values and attitudes. With participatory and experiential pedagogical practices that promote the acquisition of knowledge socioconstructiva significant skills that promote cooperative and truly democratic practices to promote. • A global education: From an interdisciplinary perspective relates the local and the global, making clear the connection between past, present and future. Surely all that refers to the E.D. is the base for any cooperative project. Now, let's take a stroll around the Farm School, as you see it? See see ...

3 comentaris:

  1. Què bonica la Granja escola!!! La paret on hi penja la pissarra és igual que la que tenim a la meva escola!!! Uau!!!!
    Quins espais tan verds i ramaders!!! Què bonic!!!
    Per cert, quina classe magistral més potent de l'ED no??? Jo coneixia tres tipus d'aquesta educació però els altres... N'ha hagut un parell que mels he hagut de llesgir dues vegades (no sé si per la son o perquè no allargo més), provablement per això últim. Res parella; aquest cop un beset ben gran i a disfrutar que encara us queden és de 20 dies!!!

    ResponElimina
  2. Amb aquest bloc sembla que no estigueu tan lluny.
    Les fotos són molt xules.

    Esperem que disfruteu molt i que les "bestioles" estiguin lluny de vosaltres (per bestioles s'entèn mosquits, garrapates i animalons de l'estil :D

    Un beset!

    ResponElimina
  3. Doncs la Granja Escola està molt bé! i pel que fa a l'ED són apunts teórics. De fet l'altre dia llegia que cal pensa menys i fer més, doncs en resum, aixó.
    I pel que fa les bésties sembla que ara van a per l'Anna. És així, que hi farem...
    ;)

    ResponElimina