dilluns, 2 d’agost del 2010

01.08.2010 - Sols al Cosmocentro

Tota una nit de trons, llampecs i una pluja “brava” fa que el matí de Cali tingui una atmòsfera especial: Les muntanyes de l’entorn amb una boira baixa entretallada, la ciutat al fons coberta per un mantell gris i tot l’ambient humitejat. “No és comú” ens diu Msn. Sebastià tot esmorzant que plogui d’aquesta manera “la temperatura mínima a que s’ha arribat alguna vegada és 17ºC”. Tot i això després d’esmorzar sembla que el temps s’estabilitza i la calor torna a ser la que estava anunciada. Avui diumenge no hi ha molt moviment a la Granja Escola: “Doña Uva” que s’encarrega dels esmorzars i sopars, i viu en una casa dins el recinte. Jonari que és un noi jove que és el cap encarregat dels animals de la granja, i el grup de pastoral juvenil de la Parròquia de Guadalupe que estan fent un cap de setmana de convivències.
 
Mn. Sebastia amb el seu tractor.

Dña. Uva i Morocha

Avui al matí ens proposem fer la primera sortida sols per la ciutat. Msn. Sebastià ens acompanya passat el barri de Siloé i llavors ens dirigim cap a Cosmocentro. No té res a veure amb les estrelles, astronautes ni res que tingui a veure amb la cosmologia. Senzillament és una mega centre comercial on s’hi troba de tot. Coneixeu l’Illa? La Maquinista? Doncs vindria a ser un prototipus de comerç encarat a cobrir la major part de necessitats consumistes de la població. Un parell d’hores passejant i ja és hora de dinar. Hem quedat amb Msn. Sebastià a 2/4 de 12 a Lleras Camargo (és el nom de l’escola bressol). L’aventura d’anar caminant la deixem per un altre dia ja que tothom a qui preguntem per anar-hi primer ens miren, després bufen, i finalment ens aconsellen que anem amb taxi ja que el tema està “un poco jodido” (paraules literals d’un policia de la zona).

Els vigilants de Miravalle

 
És de tornada cap a Miravalle, passant pels carrers mossegats pel pas de “busetas”, “chivas”, i “carros” que venen al cap algun dels 8 objectius del mileni que l’any 2000 governs i estats del tot el món van firmar en la Declaració del Mileni de les Nacions Unides: 1.- Erradicar la pobresa extrema i la fam, 2.- Aconseguir educació primària mundial, 3.- Promoure la igualtat entre tots els gèneres i la autonomia de la dona, 4.- Reduir la mortalitat infantil, 5.- Millorar la salut materna, 6.- Combatre el VIH, el paludisme i altres enfermetats, 7.- Garantir la sostenibilitat ambiental i 8.- Fomentar una associació mundial per al desenvolupament.

Què en penseu?


___________________________________________________________


Toda una noche de truenos, relámpagos y una lluvia "brava" hace que la mañana de Cali tenga una atmósfera especial: Las montañas del entorno con una niebla baja entrecortada, la ciudad al fondo cubierta por un manto gris y todo el ambiente humedecido. "No es común" nos dice Msn. Sebastián desayunando que llueva de esta manera "la temperatura mínima a que se ha llegado alguna vez es 17 º C". Sin embargo después de desayunar parece que el tiempo se estabiliza y el calor vuelve a ser la que estaba anunciada. Hoy domingo no hay mucho movimiento en la Granja Escuela: "Doña Uva" que se encarga de los desayunos y cenas, y vive en una casa dentro del recinto. Jonari que es un chico joven que es el jefe encargado de los animales de la granja, y el grupo de pastoral juvenil de la Parroquia de Guadalupe que están haciendo un fin de semana de convivencias.

Hoy por la mañana nos proponemos hacer la primera salida sólo para la ciudad. Msn. Sebastián nos acompaña pasado el barrio de Siloé y entonces nos dirigimos hacia Cosmocentro. No tiene nada que ver con las estrellas, astronautas ni nada que tenga que ver con la cosmología. Sencillamente es una mega centro comercial donde se encuentra de todo. Conozca la Isla? La Maquinista? Pues vendría a ser un prototipo de comercio encarado a cubrir la mayor parte de necesidades consumistas de la población. Un par de horas paseando y ya es hora de comer. Hemos quedado con Msn. Sebastián a 2 / 4 de 12 a Lleras Camargo (es el nombre de la guardería). La aventura de ir caminando la dejamos para otro día ya que todo el mundo a quien preguntamos por ir primero nos miran, después soplan, y finalmente nos aconsejan que vamos en taxi ya que el tema está "un poco jodido" (palabras literales de un policía de la zona).

Es de vuelta hacia Miravalle, pasando por las calles mordidos por el paso de "busetas", "Chivas", y "carros" que vienen a la cabeza alguno de los 8 objetivos del milenio que en el año 2000 Gobiernos y estados de todo el mundo firmaron en la Declaración del Milenio de las Naciones Unidas: 1 .- Erradicar la pobreza extrema y el hambre, 2 .- Lograr educación primaria mundial, 3 .- Promover la igualdad entre todos los géneros y la autonomía de la mujer, 4 .- Reducir la mortalidad infantil, 5 .- Mejorar la salud materna, 6 .- Combatir el VIH, el paludismo y otras enfermedades, 7 .- Garantizar la sostenibilidad ambiental y 8 .- Fomentar una asociación mundial para el desarrollo.

¿Qué opinais?

_____________________________________________________________


A whole night of thunder, lightning and rain "brava" for the morning of Cali has a special atmosphere: The mountains of the environment with a low breathy fog, the city blanketed in gray background and the whole environment moistened. "It is not common" says MSN. Sebastian breakfast all that rain this way "in which the minimum temperature ever reached is 17 º C". However after lunch time seems to stabilize and once again the heat that was announced. Today Sunday there is not much movement at the Farm School, "Mrs. Uva" in charge of breakfast and dinner, and live in a house inside the grounds. Jonari is a young boy who is in charge of any animal on the farm and pastoral youth group of Guadalupe Parish are doing a weekend together.

This morning we aim to make the first trip alone to the city. Msn. Sebastian leads us past the quarter Siloé and then we head Cosmocentro. It has nothing to do with the stars, astronauts, or anything that has to do with cosmology. Is simply a mega shopping center where there is everything. Discover the Island? The Machinist? Well would be a prototype of trade faced cover most needs of the consumer population. A couple of hours walking and it is lunchtime. We stayed with Nick. Sebastian 2 / 12 to 4 Lleras Camargo (is the name of the nursery school). The adventure of walking we leave for another day because everyone who asked to go there first, we look after blow, and finally we advise us by taxi because the issue is "a little f......" (words literals of a policeman in the area).

It's back to Miravalle, through the streets mossegats by step "busetas," Chivas, "and" cars "that come to mind one of the eight millennium goals in 2000 and states governments worldwide signed in the Millennium Declaration, United Nations: 1 .- eradicate extreme poverty and hunger, achieve primary education worldwide 2 .-, 3 .- To promote gender equality for all and empower women, reduce fourth .- child mortality, improve maternal health .- 5, .- 6 Combat HIV, malaria and other diseases, Ensure environmental sustainability 7 .- .- and 8 Develop a global partnership for development.

What do you think?

3 comentaris:

  1. A les fotos despreneu una felicitat amb les vostres cares, que és super contagiosa!

    ResponElimina
  2. Tristament estem allunyats d'assolir els objectius, després de 10 anys (!!!), per part dels governs. Però hi ha moltes persones que hi possen el seu granet d'arena, això els fa especials i converteix en herois quotidians.
    Feliç estada a Colòmbia!
    Molts petons des de Califòrnia! :)

    ResponElimina
  3. Doncs fantàstic contagiar aquest tipus de sensacions!
    Pel que fa als Objectius, cal no deixar de lluitar!
    Salut!

    ResponElimina