dimecres, 11 d’agost del 2010

06.08.2010 - El Charco azul

Avui els nens i nenes de 6è de l'Escola de Miravalle van d'excursió. Estan treballant els 4 elements: foc, aire, terra i aigua. És aquest últim el que han acabat de fer el seu estudi i el fi del tema es fa tenint contacte amb el “Cañaveralejo” ja que és el riu que limita la finca per una banda i un dels set que creuen la ciutat de Cali. Una bona aventura a la que els nens i nenes ja estan acostumats, és el seu entorn. Tot i això no deixa de sorprendre la exhuberant naturalesa que envolta l'escola, i el riu i les seves lleres són un clar exemple. Quasi fent barranquisme arribem al Charco azul. Allà els nens i nenes es banyen sense problema. No han anat a cap curs de natació, han aprés a bases de fer excursions i banyar-se a les basses. I el que és més impactant són els salts que fan des d'una de les roques que hi ha a la vora de la bassa. Una bona lliçó d'aprenentatge significatiu i constructivisme: Estudiem l'aigua i els rius doncs vivim l'aigua i el riu.



Avui també tenim taller amb els nens i nenes de 5è. Aquest cop és una mica més especial perquè també entren en joc “las bombas” (globos). I entre formes, explosions, rialles, desesperació, màgia i música l'estona del migdia passa dolçament.

Per la tarda Mercedes ens acompanya a Palmeto a carregar el saldo de la targeta. Cal destacar que quasi bé tothom ens pregunta si hem anat a visitar els centres comercials de la ciutat (Cosmocentro, Unicentro, Jardin Plaza, Chipi Chape, ...). Pot ser que un centre d'aquesta mena signifiqui per molta gent símbol de prosperitat: El cert és que no tenen res a envejar a un L'illa o La Maquinista de Barcelona; tenen tots els serveis actuals d'oci que promou el sistema de consum occidental. I de gent no n'hi falta. Aquesta nova manera d'entendre l'oci està arrelant en les capitals o espais allunyats de les ciutats. Una forma de passar l'estona envoltats de tots els estímuls abastables amb moneda. Segurament és un repte de les institucions socials que treballen amb el temps de lleure reconduïr les seves propostes o estudiar aquests fenòmens per promoure espais alternatius d'esbarjo, encontre i diversió.

__________________________________________
 Hoy los niños y niñas de 6 º de la Escuela de Miravalle van de excursión. Están trabajando los 4 elementos: fuego, aire, tierra y agua. Es este último el que han acabado de hacer su estudio y el fin del tema se hace teniendo contacto con el "Cañaveralejo" ya que es el río que limita la finca por un lado y uno de los siete que cruzan la ciudad de Cali. Una buena aventura en la que los niños y niñas ya están acostumbrados, es su entorno. Sin embargo no deja de sorprender la exuberante naturaleza que rodea la escuela, y el río y sus cauces son un claro ejemplo. Casi haciendo barranquismo llegamos al Charco azul. Allí los niños y niñas se bañan sin problema. No han ido a ningún curso de natación, han aprendido a bases de hacer excursiones y bañarse en las balsas. Y lo que es más impactante son los saltos que hacen desde una de las rocas que hay al borde de la balsa. Una buena lección de aprendizaje significativo y constructivismo: Estudiamos el agua y los ríos pues vivimos el agua y el río.
Hoy también tenemos taller con los niños y niñas de 5 º. Esta vez es un poco más especial porque también entran en juego "las bombas" (globos). Y entre formas, explosiones, risas, desesperación, magia y música el rato de la tarde pasa dulcemente.
Por la tarde Mercedes nos acompaña a Palmeto a cargar el saldo de la tarjeta. Cabe destacar que casi todos nos pregunta si hemos ido a visitar los centros comerciales de la ciudad (Cosmocentro, Unicentro, Jardín Plaza, Chipi Chape, ...). Puede que un centro de este tipo signifique para mucha gente símbolo de prosperidad: Lo cierto es que no tienen nada que envidiar a un La isla o La Maquinista de Barcelona; tienen todos los servicios actuales de ocio que promueve el sistema de consumo occidental. Y de gente no le falta. Esta nueva manera de entender el ocio está arraigando en las capitales o espacios alejados de las ciudades. Una forma de pasar el rato rodeados de todos los estímulos alcanzables con moneda. Seguramente es un reto de las instituciones sociales que trabajan con el tiempo libre reconducir sus propuestas o estudiar estos fenómenos para promover espacios alternativos de recreo, encuentro y diversión.

__________________________________________ 
Today boys and girls 6th School Miravalle were hiking. They are working the 4 elements: fire, air, soil and water. It is the latter who have finished their study and so the issue is having contact with "Cañaveralejo" because it is the river that borders the property on one side and one of seven that cross the city of Cali. A great adventure in which children are already accustomed to, is the environment. However surprising exuberant nature that surrounds the school, and the river and its channels are a clear example. Almost done canyoning arrive at Charco Azul. There the children bathe without problem. Not have any swimming course, have learned to base excursions and bathing in the ponds. Even more impressive are the breaks that are from one of the rocks there on the edge of the pond. A good lesson for significant learning and constructivism: We studied the water and rivers because the river water and live.
Today we also have workshops with children in 5th. This time a little more special because they also come into play all the "Bombay" (balloons). And of ways, explosions, laughter, despair, magic and music, playing softly in the afternoon passes.
In the afternoon we went with Mercedes caning to load balance on the card. It is noteworthy that almost everyone asks if we went to visit the malls of the city (Cosmocentro, Unicentro, Garden Plaza, sippy Chape, ...). May mean such a center for many people a symbol of prosperity: The truth is that they have nothing to envy to the island or the motorman of Barcelona are all current leisure services system that promotes Western consumption. And lack of people there. This new approach is rooted in the entertainment capital cities or remote areas. One way to pass the time surrounded by all stimuli abastables with currency. It is certainly a challenge for social institutions that work with leisure time to redirect their proposals or study these phenomena promote alternative spaces for recreation and fun encounter.

1 comentari:

  1. Quina passada aquests salts que fan aquesta canalla!!!! I jo cagat de por i sense pujar una merdeta de muntanya preparada per escalar i amb uns asseguradors a la corda com Déu mana. Redéu quina pena!!!
    La sessió de la migdiada amb los globos us la regalo. Ni ganes de que em peti un globus als mooros. pobra canalla, quina manera de fer-los patir.
    Un beset més.

    ResponElimina