dissabte, 7 d’agost del 2010

05.08.2010 – Dalt de Miravalle

Avui el matí ens espera una bona excursió. Amb els nens i nenes més grans de l'escola de Miravalle i el mestre Rodrigo marxem fins a la part més alta de la finca, als pinos de dalt de la loma. Pel camí trobem el Charco del Burro per banyar-se vestits, las hormigas carnívoras,los chusos (punxes dels arbres fines i punxentes com una agulla de cosir), les plantacions de zapaio gegants (carabasses), les guerres de fang i tota la visió de la part sud de Cali. Més o menys des de 1.400m. D'alçada vorejant els límits de la finca s'hi troba una pineda que marca el cim de l'excursió. Els camins per pujar i baixar que estan oberts són d'una argila rogenca que amb la pluja els converteix en una zona de patinatge sobre fang.

En arribar un bon suquet de taronja natural gentilesa de l'Amparo.

Avui també toca taller de música i danses amb els de 3r.: el mocador que torna a desaparèixer, un fet ja internacionalitzat a l'escola, tots volen saber el quit de la qüestió, la cançó de la vaca flaca continua arrassant, avui quasi ens arrassa a nosaltres!!!!!! no els podíem fer asseure!!!! i per part seva la cançó del bisbal,  el hit parade fins al moment.

Avui a la granja en Jonari, Deisy i Elvira han fet un gran experiment per tal de reaprofitar i comercialitzar la carn excedent de cabra, llangonisses!!
Les primeres butis, però,  amb extra de sal. Segur que aniran troban la fòrmula secreta.

Els “zancudos” es continuen posant les botes amb nosaltres (més amb els pernilets de l'Albert).
A la nit al llit al primer crit, el dia ha estat interessant i ara toca carregar piles per demà.
____________________________________________

Hoy la mañana nos espera una buena excursión. Con los niños y niñas mayores de la escuela de Miravalle y el maestro Rodrigo nos vamos hasta la parte más alta de la finca, los pinos de arriba de la loma. Por el camino encontramos el Charco del Burro para bañarse vestidos, las hormigas carnívoras, los chusos (pinchos de árboles finas y puntiagudas como una aguja de coser), las plantaciones de zapaio gigantes (calabazas), las guerras de barro y toda visión de la parte sur de Cali. Más o menos desde 1400. De altura bordeando los límites de la finca se encuentra un pinar que marca la cima de la excursión. Los caminos para subir y bajar que están abiertos son de una arcilla rojiza que con la lluvia los convierte en una zona de patinaje sobre barro.
Al llegar un buen suquet de naranja natural gentileza del Amparo.
Hoy también toca taller de música y danzas con los de 3 º.: El pañuelo que vuelve a desaparecer, un hecho ya internacionalizado en la escuela, todos quieren saber el quit de la cuestión, la canción de la vaca flaca sigue arrasando, hoy casi nos arrasa a nosotros !!!!!! no podíamos sentar!! y por su parte la canción del obispal, el hit parade hasta el momento.
Hoy en la granja en Jonari, Deisy y Elvira han hecho un gran experimento para reaprovechar y comercializar la carne excedente de cabra, longanizas! Las primeras buti, pero, con extra de sal. Seguro que irán encuentran la fórmula secreta.
Los "zancudos" se siguen poniendo las botas con nosotros (más con los Jamoncitos de Albert). Por la noche en la cama al primer grito, el día ha sido interesante y ahora toca cargar pilas para mañana.

____________________________________________
Today morning we expect a good outing. With older children of school and teacher Rodrigo Miravalle to march to the top of the building, above the pines of La Loma. Along the way are the Charco del Burro bathing suits, the hormigas carnívoras, chusos them (fine and sharp thorns of the trees as a sewing needle), plantations zapaio giants (pumpkins), wars and all the mud vision the southern part of Cali. More or less from 1.400m. Height along the boundaries of the property there is a pine forest that marks the peak of the excursion. The paths up and down that are open are a reddish clay that makes the rain in an area of mud skating.
When you get a good stew orange juice courtesy of detail.
Today's workshop also plays music and dances with the 3rd.: Returning the handkerchief to disappear, a fact already internationalized to school, quit all want to know what the issue, the song of the storm continues skinny cow, now almost We will storm !!!!!! we could not have sat!! and by his bisbal song, the hit parade to date.
Today the farm Jonari, Deisy and Elvira have a great experiment to reuse surplus and market goat meat, sausage! The first Buti, but with extra salt. Sure will troban secret formula.
The "mosquitoes" are still putting their boots on us (with the addition of Albert pernilets). At night in bed the first cry, the day has been interesting and now I load batteries for tomorrow.

1 comentari:

  1. Quin paisatge tan idílic i quines bèsties més peculiars.
    La gent sembla entranyable.
    Quina sort tenen aquesta canalla de poder gaudir les les cançons i els jocs de mans de l'Albert.
    Un beset.

    ResponElimina