dimecres, 11 d’agost del 2010

07.08.2010 – “Bacano!” = Més que “Chévere”

Ens llevem amb el sorollet dels ocells que venen a donar-nos el bon dia a la porta de l'habitació, un despertador natural que no et cansaries de sentir. L'objectiu del matí és acabar d'enllestir el taller sobre comunicació que a la tarda realitzarem amb els joves de la pastoral. Una mica de teoria, però sobre tot dinàmiques per viure diferents situacions i així poder entendre millor els conceptes.

Arribem a l'hora de dinar amb la feina feta i satisfets per com ha quedat organitzat el taller. Carreguem piles amb un bon àpat, ens espera una tarda llarga.

A les 16h aprox. Ens ve a buscar l'Olmes amb un seminarista, i ens porten a fer un tour per la ciutat.  Visitem un centre comercial, Chipichape, on veiem una botiga de música que sembla interessant (hi haurem de tornar!). També ens enfilem muntanya amunt a veure el Cristo Rey, les vistes des del lloc parlen per sí soles, als peus de la loma es veu tot Cali, immens. De baixada passem per davant un artista que fa de la pared de la muntanya veritables escultures. Això sí que és art!!

Sobre les 18h arribem a destí, la parròquia de Ntra. Sra. De Guadalupe. Amb un suc de tomata ens reben i de seguida ens posem a preparar el taller amb el Jonathan, que ens va portar el material que necessitàvem. A les 19.30h, una mica més tard de l'hora prevista, iniciem el taller. La dinàmica del rumor, dels quadrats cooperatius, del cercle, la taronja... i un mocador que apareixia i desapareixia van fer que passéssim una estona d'allò més divertida. Els nois i noies del taller ens van dir que totes les dinàmiques van ser “bacanes!”. Van sortir bones reflexions i tots plegats ens en vam adonar que això de comunicar-nos és més complicat del que sembla.

Acte seguit vam assistir a un “asado” per celebrar que el Jonathan entrava l'endemà al seminari. Bona companyia, menjar i salsa fins que el cos va aguantar. Val a dir que la nostra capacitat de resistència era escassa, acostumats a anar a dormir entre 21 i 22h. Una vegada en posició horitzontal, la festa va continuar... però no com us penseu! Els veïns de la casa del costat van muntar una festa amb la música extraforta, com si tinguéssim els altaveus als peus del llit, total que sense voler vam participar d'una altra gatzara.
______________________________________________
 Nos levantamos con el sonido de los pájaros que vienen a darnos los buenos días a la puerta de la habitación, un despertador natural que no te cansarías de sentir. El objetivo de la mañana es acabar de terminar el taller sobre comunicación que por la tarde realizaremos con los jóvenes de la pastoral. Un poco de teoría, pero sobre todo dinámicas para vivir diferentes situaciones y así poder entender mejor los conceptos.
Llegamos a la hora de comer con el trabajo hecho y satisfechos por cómo ha quedado organizado el taller. Cargamos pilas con una buena comida, nos espera una tarde larga.
A las 16h aprox. Nos viene a buscar el Olmé con un seminarista, y nos llevan a hacer un tour por la ciudad. Visitamos un centro comercial, Chipichape, donde vemos una tienda de música que parece interesante (tendremos que volver!). También subimos montaña arriba a ver el Cristo Rey, las vistas desde el lugar hablan por sí solas, a los pies de la loma se ve todo Cali, inmenso. De bajada pasamos por delante un artista que hace de la pared de la montaña verdaderas esculturas. Eso sí que es arte!
Sobre las 18h llegamos a destino, la parroquia de Ntra.. Sra. De Guadalupe. Con un zumo de tomate nos reciben y enseguida nos ponemos a preparar el taller con el Jonathan, que nos llevó el material que necesitábamos. A las 19.30h, un poco más tarde de la hora prevista, iniciamos el taller. La dinámica del rumor, de los cuadrados cooperativos, del círculo, la naranja ... y un pañuelo que aparecía y desaparecía hicieron que pasáramos un rato de lo más divertida. Los chicos y chicas del taller nos dijeron que todas las dinámicas fueron "bacana". Salieron buenas reflexiones y todos nos dimos cuenta que esto de comunicarnos es más complicado de lo que parece.
Acto seguido asistimos a un "asado" para celebrar que el Jonathan entraba al día siguiente en el seminario. Buena compañía, comida y salsa hasta que el cuerpo aguantó. Cabe decir que nuestra capacidad de resistencia era escasa, acostumbrados a ir a dormir entre 21 y 22h. Una vez en posición horizontal, la fiesta continuó ... pero no como os pensáis! Los vecinos de la casa de al lado montaron una fiesta con la música extrafuerte, como si tuviéramos los altavoces a los pies de la cama, total que sin querer participamos de otra algazara.
______________________________________________
We wake up with the noises of the birds that come to give us a good day at the door of the room, an alarm clock that does not naturally get tired of hearing. The goal is to finish the morning to finish the workshop on communication in the evening we with the youth of the pastoral. A bit of theory, but more dynamic way to experience different situations and to better understand the concepts.
We arrived at lunchtime with the work done and has been pleased by how organized the workshop. Charge batteries with a good meal, we expect a long afternoon.
In approximately 16h. Olmes comes to finding a seminarian, and lead us to a tour of the city. We visited a mall, Chipichape where we see a music store that looks interesting (there will be back!). We also then we take up the mountain to see the Cristo Rey, the views from the site speak for themselves at the foot of La Loma is all Cali immense. Download walk past an artist who makes sculptures veritable wall of mountains. That's art!
About 18pm we arrive at the destination, the parish Ntra. Mrs. Guadalupe. With tomato juice and then we receive we prepare the workshop with Jonathan, who brought us the material we needed. At 19.30, a little later than scheduled, initiated the workshop. The dynamics of the rumor of cooperative square, circle, orange ... and a scarf that appeared and disappeared for a while passéssim that made the most fun. Kids workshop told us that all the dynamics were "bacana!". They came out good thoughts and we are all in we realized that to communicate is more complicated than it seems.
Afterwards, we attended a "roast" to celebrate the day that Jonathan went into the seminary. Good company, food and dressing up the body to hold on. Suffice to say that our capacity for resistance was scarce, used to go to bed between 21 and 22h. Once in a horizontal position, the party continued ... but not as you think! The neighbors next door were to mount a festival with music extraforta as if we had speakers at the foot of the bed, totally unintentionally that we participated in another spree. 

2 comentaris:

  1. Ostres!! Estic al·lucinant amb el treball que esteu desenvolupant!! Si és que no es pot esperar menys de dos caps pensants com vosaltres...;)
    Quan torneu us espera una paellota a Manresa!! Mua!!

    ResponElimina
  2. Molt bè! aquì tambè ens han fet alguna paella però....no tè el mateix gust!
    Salut!
    ;)

    ResponElimina